Manfaat Jual Kereta Cara Sambung Bayar?

Published date: October 17, 2015

Tidak mampu bayar ansuran kereta anda?

Jika pemilik kereta gagal bayar ansuran bank, maka:

1. kereta akan ditarik balik oleh institusi bank, pemilik kereta tidak dapat apa-apa,

2. oleh kerana pemilik kereta masih ada hutang pinjaman dengan bank, dengan ini dia boleh di-black-listed oleh bank jika tidak dapat jelaskan hutang pinjaman bank itu.

Dengan kata lain, pemilik kereta yang tak mampu dan tidak jual keretanya cara sambung bayar, dia bukan sahaja tidak dapat apa-apa, maka dia akan dihitamkan oleh bank. Selepas dihitamkan oleh bank, seseorang tidak dapat membuat pinjaman bank lagi.

Sebab itu, jika anda tak mampu bayar ansuran pinjaman kereta, anda mungkin berfikir nak jual kereta anda cara sambung bayar.

Apa manfaat jual kereta cara sambung bayar?

Jika anda tak mampu bayar ansuran, tetapi dapat jual kereta cara sambung bayar, maka:

1. hutang pinjaman kereta bank anda dapat ditanggung oleh pemilik baru (pembeli). Pemilik baru diandaikan akan sambung bayar hutang bank anda.

2. anda boleh dapat balik sebahagian wang dengan menjual kereta anda cara sambung bayar.

Related listings

  • Apa Itu Kereta Sambung Bayar?
    Apa Itu Kereta Sambung Bayar?
    Jika ingin jual beli kereta cara sambung bayar, anda perlu tahu apa itu kereta sambung bayar. Secara ringkasnya kereta sambung bayar ialah kereta milik tuan asal dijual kepada tuan baru (pembeli) tanpa memindah hak milik kereta kepada tuan baru (pembeli) semasa jual beli kerana pinjaman bank kereta tuan asalnya masih belum dijelaskan. Dan tuan baru (pembeli) perlu sambung bayar ansuran bank pinjaman yang dipinjam oleh tuan asal.